Productomschrijving
Workshop 'Yes, ik heb een telefoon. Help, ik heb een telefoon'
Je kind is 10 jaar en wil een telefoon. Iedereen om hem of haar heen heeft al een telefoon, dus wat doe je dan? Eigenlijk weten wij dat je met het geven van een telefoon een verslaving cadeau geeft. Want zijn de hersenen wel voldoende ontwikkeld om met alle input en prikkels om te gaan die een mobiele telefoon biedt? Toch bezwijken we vaak onder de druk, want alle vriendinnen/vrienden hebben al een telefoon. En je hebt een telefoon nodig tijdens de middelbare school, 'dus ze kan er beter maar vast aan wennen'. Toch?
Een telefoon is meer dan een middel om contact te leggen en te onderhouden. Veel verloopt tegenwoordig via de mobiele telefoon. En doordat het eigenlijk zo anoniem voelt, wordt er ook veel gepest via de mobiele telefoon. Heb jij daar als ouder zicht op? Weet jouw zoon of dochter hoe daar mee om te gaan? Vraagt hij om hulp of blijft ze er mee zitten? Tijdens de workshop 'Yes, ik heb een telefoon. Help, ik heb een telefoon', gaan we samen met jouw zoon of dochter praten over het hebben van een mobiele telefoon, bespreken we thema’s die dit met zich meebrengt en oefenen we vooral veel met situaties uit het dagelijks leven. Doordat de workshop in groepsverband plaatsvindt, leren ze veel van en met elkaar. Het is vooral leuk en interactief en het belangrijkste doel; vind de superkracht in jezelf om met situaties om te gaan, zonder dat je daar je telefoon voor nodig hebt. Want de superkracht zit gewoon al in jezelf!
Een aantal thema's die aan bod zullen komen;
- Hoe ga je ermee om als je een berichtje krijgt die vervelend op je overkomt?
- Wat is er allemaal te vinden op het web en hoe zorg ik ervoor dat ik daarin mijn eigen grenzen kan blijven bewaken?
- Instagram, tik tok, shorts.. wat betekenen ze voor mij? Wat zijn de gevaren en wat maakt het juist leuk?
- Hoe ga je om met schermtijd? Hoe zorg je ervoor dat je geen slaaf wordt van je telefoon?
- Verder zullen we ook veel leren van elkaar en oefenen we met elkaar hoe je naast, via de telefoon, ook dmv persoonlijk contact het gesprek aan kunt gaan als er wat speelt of als je wat kwijt wilt wat je moeilijk vindt.
Praktische informatie
Voor kinderen van 9-12 jaar die net een telefoon hebben of er binnenkort een krijgen
Duur: 3 bijeenkomsten van 60 min
Data: maandag 3, 10 en 17 februari
Tijdstip 16.45 - 17.45 uur
Locatie: Little Things, Kerkstraat 41 Arnhem
Kosten workshop: €79 Wil je liever in delen betalen? Stuur ons dan even een mailtje ([email protected]). We denken graag met je mee!
Minimaal 5, maximaal 8 kinderen.